Хотели Варадеро

« НАЗАД

ВАРАДЕРО

ВАРАДЕРО, најпознатото летувалиште на островот, на 130 km од Хавана претставува ремек дело на природата, со долги песочни плажи, топлите, тиркизни и бистри води на океанот
Варадеро се наоѓа во провинцијата Матанзас (Куба) и е едно од најголемите одморалишта во областа на Карибите. Се наоѓа на Хицарос полуостровот , помеѓу заливите Карденас и Протоци во Флорида, околу 140 м источно од Хавана. Полуостровот е само 1,2 километри широк на неговата најширока точка и е оделен од островот Куба преку каналот Кавама. На североисточниот крај на полуостровот постои резерват со бујна вегетација и плажи. Таму се наоѓа пештерата на Амбросио која е долга 250м, езерото Мангон кое што представува дом на 31 различни видови на птици и 24 видови на влечуги.
Варадеро за прв пат се спомнува во 1555 година. Најпрво бил користен како суво пристаниште (varadero), а подоцна и за користење на рудниците за сол на островот (затворени во 1961) кои ги обезбедувале Шпанската Латино Американска флота од 1587 година. Сепак за дата на основање на Варадеро како град се смета 5 демекври 1887 година, кога на десет семејства од градот Карденас им било дозволено да градат викендички помеѓу денешните 42ра и 44та улица.
Варадеро е основано како општина во на 3 јули 1976 година. На 10 август 2010 година повтороно е вратена како дел од општината Карденас.
Варадеро представува најголем туристички град со 20 км долги песочни плажи. Првите туристи го посетиле Варадеро во почетокот на 1870-те години, и со години подоцна се смета за многу елитен комплекс. Во 1910 година започнала годишната регата за веслање, 5 години подоцна бил изграден и првиот хотел “ ВАРАДЕРО”, а подоцна бил изграден и клубот “Наутико”. Туризмот се развил особено во почетокот на 1930 година кога американски милионер изградил свој имот на полуостровот. Многу познати личности престојувале на островот како на пример Ал Капоне.
По Кубанската Револуција во 1959 година, многу имоти биле одземени од сопствениците, и набрзо биле претворени во музеи.
Помеѓу 1960 година и 1980 година Варадеро станува културен центар, каде што се одржуваат голем број на културни настани концерти, фестивали, спортски настани.
Покрај сите ресурси, плажи, Варадеро има и природни атракции како што се пештерите. Исто така постојат и културни, историски и еколошки атракции во близина на Варадеро во градовите Матанзас и Карденас, полуостровот Запата и ресортот “San Miguel de los Baños”. Варадеро исто така, располага со капацитети за нуркање, риболов, пловење и други водни спортови.
Варадеро годишно го посетуваат повеќе од 1 милион туристи.

★★★★
BARCELO SOLYMAR ARENAS BLANCAS

★★★★
BLAU MARINA VARADERO

★★★★★
BLAU PRIVILEGE CAYO LIBERTAD

★★★★
BLAU VARADERO ADULTS ONLY

★★★★★
GRAND MEMORIES VARADERO

★★★★★
IBEROSTAR VARADERO

★★★★★
IBEROSTAR BELLA VISTA

★★★★★
IBEROSTAR LAGUNA AZUL

★★★★
IBEROSTAR PLAYA ALAMEDA

★★★★
IBEROSTAR TAINOS

★★★★★
MELIA LAS AMERICAS

★★★★
MELIA LAS ANTILLAS

★★★★★
MELIA MARINA

★★★★★
MELIA PENINSULA

★★★★
MELIA SOL PALMERAS

★★★★
MELIA SOL SIRENAS CORAL RESORT

★★★★★
MELIA VARADERO

★★★★
MEMORIES VARADERO

★★★★★
PARADISUS PRINCESAS DEL MAR

★★★★★
PARADISUS VARADERO

★★★★
ROC BARLOVENTO
rolex replica
rado replica uk
breitling replica sale
rolex replica sale
replica rolex sale